0 Tiedo Wilschut lichtontwerp - Over mij - Biografie / CV

Biografie

Op de middelbare school ontstond door mijn voorliefde voor theater en mijn fascinatie voor licht de wens om lichtontwerper te worden.

Via amateurgezelschappen en vrijwilligerswerk raakte ik vertrouwd met de apparatuur en kreeg langzaam maar zeker meer grip op het effect dat licht kan hebben in een voorstelling. In 2003 werd ik vaste technicus bij theater de Purmaryn.

Om meer te leren over het creëren van de theatermagie ging ik studeren aan de OTT. In m'n derde jaar koos ik voor een specialisatie in lichtontwerp, dat mede bestond uit een intensief beroepsoriënterend onderzoek bij lichtontwerpers Uri Rapaport en Coen van der Hoeven. Mijn fascinatie voor licht bracht mij in het vierde jaar tot het schrijven van een scriptie over de nieuwe mogelijkheden van digitaal licht, welke te downloaden is op een aparte website.

In juni 2008 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik als freelance licht- en decorontwerper onder de naam Lumen Theatertechniek. Hiernaast ben ik regelmatig betrokken bij andere gerelateerde projecten, waaronder de technische productie bij het Holland Festival.

Voor een overzicht van alle projecten waar ik als ontwerper bij betrokken ben geweest verwijs ik u graag door naar mijn portfolio.

CV

Opleiding

2009: Diverse workshops bij het Instituut Lichtontwerpen waaronder een workshop Lichtontwerpen met LED in het theater en Ruimtelijkheid van projectie.

2004 – 2008: Opleiding Theatermaker - Techniek & Theater (OTT) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Specialisatie in lichtontwerp. Beroepsoriënterend onderzoek bij lichtontwerpers Uri Rapaport en Coen van der Hoeven.

Scriptie over de toepassing van digitaal licht als instrument voor theaterbelichting in Nederland.

2003-2004: Sound Reinforcement A bij het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek (IAB).

1997-2003: VWO Natuur & Techniek, Jan van Egmond College Purmerend.

Theatertechniek

2008 - heden: Technische productie bij het Holland Festival in Amsterdam.

2006 - heden: reizend 1e belichter bij diverse producties waaronder Slagerij van Kampen, toneelvoorstelling Ontboezemingen en musical Ik, Driss.

2003 - heden: Technicus bij Theater de Purmaryn in Purmerend. (tot 2008 in loondienst, na 2008 als zzp-er)

2001 - 2007: Vrijwilligerswerk als technicus bij Theater de Verbeelding in Purmerend.

2000 - 2003: Lid (en oprichter) van het 'Team TheaterTechniek' van het Jan van Egmond College.

Zelfstandig

2003 - heden: Technicus, lichtontwerper en vormgever onder de naam Lumen Theatertechniek. Op de projecten pagina kunt u zien aan welke projecten ik als ontwerper heb meegewerkt.

1999 - 2002: DJ met eigen drive-in show onder de naam 'Dj Oblige Drive-in Show'.


[laatste update van deze pagina: 21/01/2014]

Achter de knoppen in theater de Purmaryn

refresh

Achtergrond: Foto van Anouke de Groot - Grijs Gedraaid